Winnaars 2023

In de aanloop naar het congres in 2023 hebben zich maar liefst 34 bedrijven aangemeld voor een van de Duurzame KampeerAwards. Het publiek mocht stemmen en bepaalde hiermee de top 3 per categorie waarna de vakjury de winnaars bepaalde.

 

Meest Duurzame Kampeermiddel 2023

De laatste 3 genomineerden waren eVentje, Tonke Nomad Module en TakeOff van Easy Caravanning. Als winnaar kwam TakeOff uit de bus. De jury zei het volgende: “The next generation of caravanning”, dat is de TakeOff zeker. In de categorie ‘meest duurzame kampeermiddel’ viel deze inzending gelijk op. Met een mooi en licht ontwerp is dit een oplossing voor de elektrische rijder, ook in de toekomst. Het maakt duurzaam kamperen op die manier bereikbaar voor nog meer vakantiegangers. Het product is praktisch, uitvoerbaar en heeft een hoge mate van innovatie. En daarmee een terechte winnaar!

 

Meest Duurzame Kampeerplek 2023

Uit de publieksstemmen kwamen de Deelderij, Kampeerbeleving Dijksehoeve en camping Weltevreden als top 3 uit de bus. De jury stemde Camping Weltevreden als winnaar. De vakjury gaf het volgende commentaar: Dit is een camping met een duidelijke visie voor de toekomst. Met heldere cijfers en feiten wisten zij zowel het publiek, als de jury te overtuigen dat zij de meest duurzame kampeerplek zijn. De camping is jaarrond open en neemt zowel in de zomer als in de winter maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen. De camping is geheel geëlektrificeerd, bespaart water en maakt in de combinatie van innovatieve technieken enorme verduurzamingsslagen op het bedrijf. Een knappe prestatie op deze schaalgrootte en een voorbeeldfunctie voor velen.

 

Meest Duurzaam Innovatieconcept 2023

Ook voor concepten en innovaties in de kampeerbranche was er dit jaar weer ruimte.In deze categorie won Second Tent Event. “Wat een gaaf concept!” aldus de jury. In een kampeerland als Nederland is dit een mooie stimulans om een tweedehands tent te gebruiken en daarmee hergebruik te bevorderen. Een praktisch vorm van circulariteit en dan ook nog tijdens een leuk en gezellig festivalconcept waarbij een grote doelgroep wordt bereikt. De jury is ervan overtuigd dat dit het meest duurzame innovatieconcept is van dit jaar!