Waarom dit congres?

Klimaatverandering is een feit. Samen moeten we voor het klimaat en het milieu zorgen. Dit betekent zoveel mogelijk CO2 reductie en circulair produceren. Daarom vinden wij het belangrijk om iedereen in de kampeerbranche te informeren, maar vooral te inspireren met wat er in de branche allemaal al gaande is op het gebied van klimaatbesparende bedrijfsvoering/productie. Om ook toekomstige generaties te laten blijven genieten van kamperen, is het van belang dat de kampeerbranche producten en diensten gaat vernieuwen en verduurzamen. Daarom hebben ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, KCI, NKC en KCJ de handen ineen geslagen om duurzaamheid in de kampeerbranche hoog op de agenda te houden.

 

Programma

Ambities in de Praktijk

Tijd Activiteit
17:30Ontvangst met borrel, buffet-diner en gelegenheid tot netwerken
18:30Opening dagvoorzitter Rens de Jong en MKB voorzitter Jacco Vonhof
De staat van het klimaat en onze invloed
Bernice Notenboom - Klimaatjournalist, filmmaker en reiziger.

Pool- en bergexpedities, klimaat journalist, schrijver en filmmaker en kampeerder, Bernice is het allemaal en altijd met de focus op de effecten van de klimaat veranderingen. Feiten en zeer illustratieve beelden zorgen voor bewustwording van de effecten van de klimaatverandering. Daarnaast geeft ze tips en routes hoe we SAMEN ons gedrag WEL kunnen veranderen en neemt ons mee in de voorwaarden; wat hebben ondernemers nodig om duurzamer te handelen? Bernice helpt kortom bij de vraag: ‘wat kan jij morgen al doen’. Haar indrukwekkende verhaal brengt jou een stap dichterbij ambassadeurschap van de verandering in de branche!
Presentatie conclusies duurzaamheidsonderzoek
In samenwerking met ANWB is een onderzoek gehouden onder kampeerders. MKB-voorzitter Jacco Vonhof reageert op de resultaten van dit onderzoek. Hoe belangrijk vinden kampeerders duurzaamheid? Nemen zij duurzaamheid mee in hun keuze voor een kampeerplaats of kampeermiddel? De uitkomsten worden gepresenteerd en besproken in een panel van politici, ondernemers en keurmeesters. Zij delen hierbij ook hun toekomstvisie voor de branche en vertalen de uitkomsten naar acties voor uw praktijk.
Duurzaamheid in de kampeerbranche; Het is er al!
Duurzaam ondernemen en werken is niet iets van de toekomst. Het moet nú gebeuren. De kampeerbranche staat niet stil. Bij veel fabrikanten, dealers en kampeerlocaties zijn al veel duurzame voorbeelden te vinden. Om je te inspireren met wat er al is en al kan in de praktijk, komen organisaties aan het woord. Ze delen hun ervaringen en geven tips en ideeën. Onder meer Huttopia, Ventje, Thetford, het Solar team van TU/Eindhoven en nog meer groene innovatoren komen aan het woord. Luister en ontdek hoe je duurzaamheid in jouw organisatie/product kunt realiseren.
Prijsuitreiking Duurzame KampeerAwards
De avond wordt afgesloten met de bekendmaking van de Duurzame KampeerAwards. Na een spannende strijd tussen de deelnemers onthult de vakjury de winnaars in iedere categorie. Meest duurzame kampeerplek, kampeermiddel en wie gaat er naar huis met de prijs van meest duurzame innovatieconcept?
21:00Afsluiting door dagvoorzitter en gelegenheid tot netwerken

Voor wie

Het congres is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de kampeerbranche. Denk aan fabrikanten, dealers, ondernemers, kampeerlocaties. Natuurlijk ook voor politici die net als wij duurzaamheid belangrijk vinden en hier graag meer over leren om dat in de praktijk te brengen.

Het congres is alleen te bezoeken als je bent aangemeld. Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je erbij zijn? Stuur dan een e-mail naar info@duurzaamheidscongres.nl.