Duurzame KampeerAwards

De Duurzame KampeerAwards verkiezing beloont het meest duurzame kampeermiddel, de meest duurzame kampeerplek of innovatieconcept dat het meeste impact maakt. Kom je als winnaar uit de bus, dan kun je rekenen op veel extra promotie voor jouw inzending.

Waarom deze verkiezing?

Kamperen is buiten leven, de omgeving omarmen en natuurlijk bijdragen aan duurzame recreatie en toerisme. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat kamperen te bieden heeft, is het belangrijk om de branche te prikkelen om duurzame initiatieven te ontplooien en te versnellen.

Anderzijds willen kampeerders geïnspireerd worden met de beste duurzame innovaties die nu al op de markt zijn om zo bewuste keuzes te kunnen maken ten aanzien van producten die beter zijn voor mens, milieu en maatschappij.

3 categorieën

Wij zijn op zoek gegaan naar bedrijven die bezig zijn met CO2 reductie, innovatie, circulair werken en die een positieve bijdrage leveren aan de natuur.

Dit jaar zijn er maar liefst 3 prijzen te winnen, verdeeld over drie verschillende categorieën:

  • Meest duurzame kampeermiddel (denk aan caravan, tent, camper, vouwwagen)
  • Meest duurzame kampeerplek (denk aan camping, camperplaats, kampeerlocatie)
  • Meest duurzame innovatieconcept voor de kampeerbranche/kampeerder (een vernieuwend idee/ontwikkeling uit Nederland die relevant is voor en/of invloed heeft op de kampeerbranche en toekomstbestendig is. Denk aan een concept voor (regen)water, energieopwekking, duurzame bedrijfsvoering, slimme groene keuzes, innovatieve logistieke vernieuwingen, circulariteit etc.)

 

Te winnen prijzen

Kom je als één van de winnaars uit de bus, dan val je in de prijzen. Jouw inzending krijgt een vliegende start! Je kunt rekenen op persaandacht en promotie op de mediakanalen van de initiatiefnemers van de Duurzame KampeerAwards. Denk aan een publicatie in een relevent magazine én vermelding op de websites en social media kanalen. De diverse verwijzingen naar jouw website, zullen een boost betekenen voor jouw naamsbekendheid. Als klap op de vuurpijl mag je een standruimte van 30m2 invullen op het plein ‘Kamperen van de Toekomst’ tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs, het grootste kampeerevent van Nederland dat van 4 t/m 8 oktober plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht.

De 3 genomineerden – geselecteerd door de vakjury – krijgen een (onbemande) standruimte van 5m2 op hetzelfde plein.

 

NB. Inschrijven voor 2023 is NIET meer mogelijk.