Vakjury

Erik van Dijk

Erik van Dijk

Erik van Dijk is directeur van de Stichting KMVK, een samenwerking van HISWA-RECRON, KHN en ANWB. Deze stichting heeft als doelstelling de toeristische recreatieve sector te verduurzamen. Zij doen dat met o.a. de keurmerken Green Key, Duurzaam Gastvrij en Blauwe Vlag. Green Key en Blauwe Vlag zijn internationale labels van FEE-International. Erik is van beide programma’s al 15 jaar national operator. Daarvoor werkte hij bij het NBTC op de afdeling productontwikkeling.  Nederland telt ruim 725 Green Key gecertificeerde bedrijven en 195 locaties (60 stranden en 134 jachthavens) waar Blauwe Vlag wappert.

Sara van Geloven (002)

Sara van Geloven

Sara van Geloven is reisjournalist, electric vanlifer en fervent kampeerder. Samen met haar vriend Jurrien reist ze in hun elektrische camper fulltime door Europa. Onderweg schrijft ze over EV-roadtrips en eco-conscious bestemmingen voor titels zoals Lonely Planet en Polarsteps. Ze is auteur van het boek Take a break en oud-hoofdredacteur van Lonely Planet magazine. Ze zet zich graag in voor de verduurzaming van de reisindustrie en ook op haar eigen website heeft duurzamer reizen een grote focus.  www.greentraveljournal.com

Paul Makken 3

Paul Makken

Paul Makken, Public Affairs bij de ANWB, levert met zijn werk een bijdrage om te zorgen dat u nu én in de toekomst kunt blijven genieten van een wandeling of fietstocht door de natuur. De ANWB wil het voor iedereen mogelijk maken om zorgeloos onderweg te gaan. Dat betekent ook dat mensen echte keuzes kunnen maken om hun reis en verblijf duurzamer te maken. Een duurzamer aanbod geeft mensen perspectief om duurzamer gedrag te vertonen. Dat proces zou elkaar wederzijds moeten versterken: duurzame keuzes die een duurzaam aanbod stimuleren en vice versa. We zijn nog maar aan het begin van dit proces, maar door veel kleine stappen kunnen we ongemerkt grote stappen maken. En dat is nodig, voor een leefbare wereld en een bloeiende, toekomstvaste kampeerbranche.

Rolf Nijdam

Rolf Nijdam

Rolf Nijdam heeft nadat hij de verblijfsrecreatie heeft leren kennen via een functie bij Landal GreenParks, zich afgelopen jaren als onderzoeker bij hogeschool Saxion verder verdiept in deze mooie sector. Dit heeft onder andere geresulteerd in het boek Het Vakantiepark in Nederland, dat een overzicht geeft van het verleden, het heden en de toekomst van campings en bungalowparken. Daarnaast ontplooit hij diverse activiteiten in de branche en ligt de focus binnen zijn onderzoekswerk momenteel nadrukkelijk op de verduurzaming van (familie)bedrijven. Zo ontwikkelen ze onder andere, met name met regionale partners in Overijssel en op de Veluwe, een digitaal platform dat vakantieparken ondersteunt in het verduurzamen van hun park.

DSC_2772 Leo 1

Leo Diepemaat

Leo Diepemaat heeft ongelooflijk veel kennis en ervaring in de kampeerbranche. Hij is voorzitter van de Nederlandse Kampeer en Caravan Industrie K.C.I. en boardmember van de European Caravan Federation E.C.F., de overkoepelende federatie van de 16 Europese landelijke brancheorganisaties. Deze oud voorzitter van de BOVAG afdeling caravans, in het verleden eigenaar van dealerbedrijf in caravans, campers, vouwwagens en tenten is sinds 2007 werkzaam voor de Kampeer- en Caravanindustrie.